Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПо целия свят, а и в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПо целия свят, а и в
Коментари Харесай

Николай Василев: България харчи скромно и икономиката падна малко. Аз съм привърженик на този модел

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

По целия свят, а и в България, като че ли имаше две школи, които споделят какво би трябвало да се прави в обстановка на зараза. Едните споделяха да се раздават пари, да се харчи. Животът сподели, че страните, които харчиха най-вече, не избавиха стопанската система по-добре. Става дума за Съединени американски щати, Англия, част от Западния свят. Те харчиха доста повече в сравнение с през Втората международна война. България харчи непретенциозно и стопанската система падна малко. Аз съм последовател на този модел. 

Това разяснява в ефира на бТВ Николай Василев. 

Според мен държавните управления би трябвало да вършат две неща. Едното е да вземат решение колкото може по-добре медицинския проблем с епидемията - да лекуват, да имунизират хората. Другото нещо е да държат крепко бюджета и да не позволяват никакви рецесии. Ако единствено тези две неща се вършат и нищо друго не се пипа, ще е свършена работата, разяснява той.

През цялата предходна година съм говорел едно и също -  последовател съм на по-малките ограничения за бизнеса. Против съм разновидностите да се дават милиарди левове. Въпросът ми е, в случай че бяхме раздали 30 милиарда лв. още предходната пролет на бизнеса, епидемията щеше ли да завърши още тогава?, разяснява той.

Не разбирам хората, които стачкуват против ограниченията, че били малко. Миналата седмица стачкуваха хора, че 24 лв. дневно са малко. Да, само че това са към 720 лв. на месец. Според формалните данни точно в ресторантьорството междинната заплата за предходната година е към 700 - 700 и малко. Така че в случай че предходната година един човек взима 720 лв. работейки и плащайки осигуровки, то не би трябвало да се сърди, че тази година взима същите пари до момента в който си седи у дома и гледа телевизия. Ако обаче тези хора са взимали 2000 лв., а са се осигурявали върху 700 лв., то тогава казуса е различен, разяснява Василев. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР